Nieuws

Het veulenseizoen gestart met: Kick Off van de Vissershof

Het eerste veulen is geboren!!

Vallerie is het veulenseizoen gestart, ze kreeg vorige week maandag na een onrustige middag een hengstveulen van Axel. Kick Off is een zwart veulen met veel houding en front! Ook dit jaar heeft het veulen enkele witte haren op zijn voorhoofd… vorig jaar kreeg Vallerie ook een hengstveulen en deze had een kol! Grappig dat dit terugkomt 😉 Intussen staan Florinde, Fenne en Wynn overtijd.. en zijn er komende dagen nog meer merries uitgeteld. We wachten ongeduldig af!

website up-to-date

We zijn druk bezig de website weer helemaal up-to-date te maken. Inmiddels hebben een aantal merries de stal verlaten. Helaas is Dolly Dotje afgelopen winter overleden aan hoge koorts/ verwerpen… Het is niet helemaal duidelijk wat er met haar aan de hand was. Waarschijnlijk ging ze haar veulen eraf werken en ze had hele hoge koorts. De dierenarts is bij haar geweest en heeft haar nog geprobeerd op te knappen, maar helaas heeft ze het niet gered.

Naast verdrietig nieuws, ook erg leuk nieuws! Voor het komende seizoen zal er een nieuwe hengst bij ons op stal staan… Google van Stal Polderzicht. Binnenkort zal zijn pagina op de website staan. Google is afgelopen januari goedgekeurd op de nakeuring. We waren gelijk helemaal weg van deze mooie, zwarte hengst. Moeder van Google is de kampioensmerrie Annelieke van Stal Polderzicht. En ook zijn vader is een kampioenstopper, namelijk Berno van de Pelgrim! We zijn nu al erg benieuwd naar zijn eerste veulens… we hopen op een vruchtbaar ponyjaar!!

Axel te huur voor 2016

Onze kanjer Axel is te huur voor het dekseizoen van 2016! We hebben nu al een aantal jaren onze merries met Axel gedekt. We zijn erg tevreden met zijn nakomelingen. Dit jaar behaalde drie van de driejarige merries een tweede premie en Florinde behaalde zelfs een eerste premie en werd eerste van haar rubriek. Daarnaast is Axel door naar de tweede fase van het fokplan. Zijn jeugd heeft het zeer goed gedaan.

Omdat we zelf veel jonge Axels hebben lopen, wordt het tijd om verder te gaan kijken en wat nieuw bloed op stal te brengen, vandaar de keus om Axel voor 2016 te verhuren. Voor meer informatie, kijkt u even op de pagina van Axel onder het kopje hengsten. Bij interesse kunt u altijd contact met ons opnemen. mail_Axel_Harm_007

Orlando verkocht!

Afgelopen drie jaar hebben we de kleur Hengst Orlando van Stal Westerwolde gehuurd gehad van de familie van Bergen, Stal Keizershof. Orlando is vorig jaar definitief goedgekeurd. In november is besloten Orlando, te verhuren of te verkopen. Inmiddels is hij verkocht en gaat hij binnenkort onze stal verlaten. We wensen de nieuwe eigenaren veel succes toe met Orlando. Dat hij maar veel kleurpony’s mag fokken!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Top premiekeuring 2015 gehad!

De premiekeuring zit er al weer op! Een week vol inspanning en heel veel werk… is afgelopen vrijdag en zaterdag beloond!! Wat een topdagen hebben we gehad. Er zijn altijd wel tegenvallers en een verrassing van de dag.

Alle jaarlingen en tweejarigen van Axel zijn beloond met hun jeugdpremie! Helaas geen premie voor onze blue dun Gipsy en voor Honey Poney. De jaarling Heartbeat liet zich goed zien en liep op kop.

De zaterdag begon ook goed met bijna alle veulens van Axel geprimeerd.’Smiddags werd het spannend want toen mochten de eerste driejarige merries van onze Axel de baan in. We vonden ze alle drie in een topconditie, de jury vond dit ook want Florinde liep op kop met een eerste premie!! Feline en Fenne behaalde allebei op de derde plek een tweede premie. Wauw wat zijn we trots op onze merries en vooral op Axel! Echt gaaf om mee te maken. De verrassing van de dag was toch wel Delailah, zij behaalde een eerste premie! En ook waren we blij met Anoeska die haar eerste premie terug kreeg.

De resultaten zien er als volgt uit:

jeugdmerries

Honey Poney: geen premie

Hailey: enterpremie op de tweede plaats

Hilde: enterpremie, een na laatste

Hotspot: enterpremie, 4de plek

Heartbeat: enterpremie, kopnummer

Havannah: enterpremie, 2de plek

Heassel: enterpremie, 2de plek

Hannelientje: enterpreme 3de plek

Golden-Rose: twenterpremie, plek

Glossy: twenterpremie, een na laatste

Geisha: twenterpremie, 4de plek

Gigi: twenterpremie, 3de plek

Gentle: twenterpremie, 3de plek

Guusje: twenterpremie, 6de plek

Gipsy: geen premie

Gertie: twenterpremie, 4de plek

 

Zaterdag:

Jip: geen premie

Johnson: veulenpremie, tweede plek

i’m Sensation: veulenpremie, 4de plaats

Jack: veulenpremie, 3de plaats

Jalou: veulenpremie, kopnummer

Jaelynn: veulenpremie, 2de plaats

Jolanthe: veulenpremie, 3de plaats

Jilly Joy: geen premie

Indy: veulenpremie, 2de plaats

June: veulenpremie, 3de plaats

Julie: Geen premie

Juultje: veulenpremie, 2de plek

Florinde: eerste premie, kopnummer

Fenne: tweede premie, 3de plaats

Feline: tweede premie, 3de plaats

Esmie: tweede premie, kopnummer

Emy: tweede premie, kopnummer

Donna: tweede premie, kopnummer

Delailah: eerste premie, 3de plaats

De layka: tweede premie, 3de plaats

Dakita: eerste premie, 3de plaats

Cyra: tweede premie, 5de plaats

Caitlyn: tweede premie, 3de plaats

Amber: tweede premie, 3de plaats

Anoeska: eerste premie, 2de plaats

We kijken met een goed gevoel terug op onze keuring en genieten volop van de resultaten van onze merries! We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft om deze resultaten neer te zetten. Superfijn dat jullie er voor ons zijn, jullie zijn toppers!!!

alle veulens geboren

alle veulens zijn inmiddels geboren! We zijn erg blij met de eerste indrukken van het kleine grut. De eindstand is 7 hengsten en 10 merries! De meeste merries zijn alweer drachtig gescand. We zijn druk bezig ze in de goede vorm te brengen voor de premiekeuring eind september!

tussenstand veulens 6-3

Na Jip en Johnson zijn er in twee weken tijd 7 veulens bijgekomen. Op 18 april zijn Casacada en Whitney bevallen. Twee dagen later in één nacht moeder en dochter, Roos en Vallerie. Daarna was het de beurt aan Violette… Allemaal zonen en één dochter van onze eigen topper Axel!! Inmiddels zijn ook de eerste twee veulens van de kleurfokker Orlando geboren. Twee mooie dochters een creme dun en een palomino! Kijk gauw op de veulenpagina voor de namen van onze veulens! Foto’s volgen snel, net als hopelijk de veulens want inmiddels zijn er al weer 5 merries uitgeteld! Spannend!!

image1 (4) image2 (3)

Eerste veulen in Horssen geboren!

Ook in Horssen is het eerste veulentje geboren. Erg spannend want bij deze dame verwachten we een veulen van de eerste jaargang van Euforie. Anoeska begon maandagavond met de vierdaagse en dinsdagochtend stond daar uiteindelijk aan haar zij een gezond vos hengstveulen. Johnson kijkt op het eerste oog erg goed, hij heeft een heel mooi koppie en mooi beenwerk.